O reteta de slabire in scurt timp, dar care trebuie folosita doar dupa consultarea medicului
- luni — pesmet;
- marti — o rosie ;
- miercuri — placinta cu mere si apa ;
- joi — un mar ras ;
- vineri — peste rasol (o bucatica);
- sambata — putin compot ;
- duminica — mai nimic.
Regimul elvetian?
Regimul se recomanda vara si toamna, anotimpuri in care se gasesc din abundenta fructe si legume.
Iata care este componenta ratiei zilnice :
- — 200—300 g de carne de vita slaba sau peste (fiarta Hau inabusita, sub forma unor bucati de marimea palmei, groase de cca 0,5 cm) ;
- — 2 oua ;
- — 1/2 1 lapte batut (2 pahare) ;
- — 50 g zahar (7 lingurite rase) ;
- — 50 g brinza ;
- — 100—150 g piine integrala (2—3 felii groase de 2 cm) ;
- — 100 g cartofi sau fainoase ;
- — 50 g unt;
- — legume crude si fructe (fara pere si prune).
Reteta o folosesc frantuzoaicele
- — 2 linguri rase de fulgi de ovaz ;
- — 6 lingurite de apa fiarta si racita ;
- — 3 linguri de lapte fiert (rece);
- — 1 lingurita de zahar ;
- — 1 mar mare ;
- — suc de lamiie.
Modul de preparare : cu o ora inainte de a fi consumati, fulgii se inmoaie in apa fiarta. Apoi se adauga laptele, zaharul si marul taiat in bucati, necuratat de coaja, in final se adauga 2 lingurite de zeama de lamiie si preparatul este gata. Ei, ce parere ai ? intreba Irena nesigura.
— Am auzit ca are efecte deosebite asupra pielii, care cu timpul devine elastica si neteda. Cred ca nu se refera numai la ten, ci la piele in general. Frantuzoaicele sustin ca si parul devine mai des si mai rezistent. Nu stiu daca asa o fi. Incearca timp de o luna si ai sa te convingi daca este adevarat sau nu. Reteta nu este miraculoasa. Ea contine saruri, vitamine din grupa B, acizi organici in fulgi, vitamina C din lamiie si mar (coaja este bogata in vitamine), deci substante a caror actiune este stabilita ca foarte eficienta. in plus, fulgii nefierti si marul maresc peristaltismul intestinal, evitind constipatia.Cred ca acest melanj poate inlocui micul dejun sau cina, iar daca adaugi si un regim de miscare, poti apela si la alimente mai consistente in completare.
Refeta americana
- — 5 linguri rase de fulgi de ovaz ;
- — 5 linguri de apa fiarta si racita ;
- — 1 lingura de lapte sau smintind ;
- — 1 lingurita de miere (eventual doua) ;
- — 4—5 alune de padure.
Modul de preparare este urmatorul : fulgii de ovaz se pun in apa, lasindu-se sa se moaie peste noapte. Dimineata se adauga laptele sau smintina, mierea si alunele zdrobite (alunele contin grasimi usor digerabile). Amestecul se maninca incet, mestecind bine (important !) si inlocuieste primul mic dejun. Se spune ca folosirea acestui preparat timp de o luna te schimba radical in bine. Nu-ti urez pofta buna, deoarece gustul nu e deloc agreabil, o stiu din proprie experienta.Dar femeia rabda orice pentru a fi frumoasa ! In plus, am mai spus-o, obisnuinta este n doua natura. Primele trei zile sint mai grele. Și inca un sfat : fiindca dimineata nu prea ai timpul necesar sa mesteci incet, poti consuma acest delicios preparat facin- ilu-ti concomitent obisnuitele treburi matinale.
Acest regim ar putea fi supranumit „regim postrevelion , caci se aplica dupa sarbatori, cand constatam cu ingrijorare ca talia noastra a „cucerit” rltiva centimetri in plus.
Regimul expres
Asadar :
- 4 mere
- o bucata de carne slaba,
- o lamiie si trei pesmeti, iata din ce consta regimul.
Daca a doua zi constatam ca nu am revenit la dimensiunile dorite, vom strange din dinti si vom mai flaminzi inca o zi. In ce priveste rezultatele, nu pot sa le confirm, deoarece eu nu am incercat acest regim. Oricum, neimplicind nici un risc, nu pierdem nimic aplicindu-l. In incheierea acestei discutii, am sa-ti prezint regimul pe care l-a respectat una dintre cunostintele mele, caracterizat prin lipsa painii, a sarii si a oricaror lichide in timpul mesei. Eu l-am denumit :
Regimul Marychny
Te cintaresti duminica si incepind de luni, timp de 7 zile, respecti urmatorul meniu :
- Micul dejun — o ceasca de ceai amar sau cafea neagra cu putin zahar. Primul — un ou tare. 120 g de carne la gratar. 20 g de brinza.
- Al doilea mic dejun (ora 10) — 40 g de branza.
- Gustarea de dupa-amiaza — identica cu primul mic dejun.
- Cina (orele 19) — 120 g de carne slaba, salata cu ulei.
- Inainte de culcare — 1 pahar cu ceai de musetel, sunatoare.