In unele familii exista un cult pentru gimnastica. Dar, pentru unii oameni, gimnastica mai reprezinta o corvoada impusa si deci antipatica.
Ca medic, am fost deseori criticata de pacienti, deoarece am refuzat sa prescriu retete cuprinzand un impresionant sir de medicamente („daca se poate din import ). Și azi continui sa nu prescriu medicamente, decât atunci când, intr-adevar, este cazul, preferând să pledez în favoarea unei vieti igienice, a efectelor miraculoase ale miscarii. Rezultatele confirma stradaniile; in consecinta voi persevera.
Sanatatea este bazata pe o functionare armonioasa
Sanatatea este bazata pe o functionare armonioasa a diferitelor organe si sisteme care compun corpul omenesc. Ceea ce întretine acest echilibru este, in primul rind, miscarea. Cei care au avut o fractura in urma careia au purtat aparat gipsat au observat ca, dupa scoaterea gipsului, bratul sau piciorul si-au pierdut pentru un timp forta, musculatura s-a atrofiat partial, a slabit, articulatiile si-au recapatat cu greu mobilitatea, circulatia a ramas mult timp deficitara, sensibilitatea a scazut sau, din contra, a fost exagerata. Toate aceste fenomene au avut o cauza comuna — lipsa miscarii, acest element dinamic de întretinere a fortei, vigorii, plasticitatii tesuturilor. Care medicament, in afara miscarii, ar fi reusit sa redea mobilitatea si forta regiunii respective?
Miscarea trebuie sa fie organizata
Cu toate acestea, miscarea trebuie sa fie organizata, dozata si prescrisa in functie de efectul pe care il asteptam de la ea. Forma cea mai simpla si la indemina oricui este gimnastica. Pentru a fi practicata, ea are nevoie de urmatoarele :
- vointa,
- patru metri patrati de spatiu,
- un covor pe care am intins un cearsaf
- un geam deschis prin care patrunde aerul curat.
- Durata exercitiilor : cel mult 15 minute. Și, sa nu se uite, un pic de perseverenta, fara de care nu realizam nimic. La inceput este mai greu. Oboseala survine repede, dupa 2—3 exercitii respiratia se accelereaza, inima bate ca o toba, tâmplele zvicnesc, ametim, iar dupa câteva ore apare febra musculara (dureri in muschi).
Febra musculara
Desi febra musculara este complet inofensiva si nu dureaza in general mai mult de trei zile, scazind treptat in intensitate, ea reprezinta factorul psihologic care indeparteaza pe multi de activitatea fizica. Unele persoane cred ca facind o pauza de citeva zile vor scapa definitiv de ea. Eroare ! Orice intrerupere nu face decit sa prelungeasca perioada de adaptare a organismului la efort. Perseverenta va da roade. Dupa citeva zile toate fenomenele neplacute dispar, instalindu-se o senzatie agreabila, efectul unei bune circulatii, al respiratiei profunde, al cresterii tonusului muscular. Miscarile devin usoare, cresc agilitatea, coordonarea, simtul de echilibru si siguranta, se elimina miscarile inutile.
Gimnastica igienica
Gimnastica igienica se adreseaza intregului organism si are rolul sa puna, pe rind, in miscare toti muschii, toate articulatiile, sa obisnuiasca inima cu un efort fizic crescut, ameliorind circulatia, deci oxigenarea tesuturilor si vehicularea materiilor nutritive, ca si eliminarea mai rapida a produselor nefolositoare organismului. Un tesut bine irigat este rezistent si elastic, calitati pe care le pastreaza atit timp cit este in miscare, care ii intretine functia la nivelul optim. Din nefericire, in acest domeniu nu se poate face o rezerva, pe care s-o consumam atunci cind nu avem chef de miscare.
Pe oamenii sanatosi, gimnastica ii ajuta sa se mentina tineri si vigurosi, sa imbatri- neasca cit mai tirzlu cu putinta si cind au imbatrinit, sa pastreze un aspect infloritor, o sanatate cit mai deplina, o rezistenta crescuta fata de imbolnaviri.
Desi am spus ca gimnastica igienica poate fi practicata de orice om sanatos, exista totusi exercitii care nu se recomanda fetelor si femeilor, in special exercitiile de forta si de rezistenta, care depasesc un anumit grad. Intentia nu este de a face din femei niste halterofile, ci, din contra, de a le asigura gratia in miscari, de ale sublinia feminitatea, de a le deprinde cu un mers frumos, o atitudine corecta, dezvoltindu-le forta numai atât cât să nu fie în detrimentul armoniei.
Nutriplus Shake
Fiecare porție delicioasă conține 20 g de proteine vegane,
27 de vitamine și minerale și este bogată în fibre (prebiotice),
conținând toți nutrienții esențiali necesari zilnic, fără gluten
sau conservanți. Aceasta este o masă nutritivă, cu o aromă savuroasă și este foarte comod de preparat.
Cum se prepara?
Amestecați 2 măsuri (27 g) de Nutriplus Shake cu 250 ml (8,5 fl.oz.) de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Amestecați 4 măsuri (54 g) de Nutriplus Shake cu 200 ml de apă (6,7 fl.oz.).
Diferite arome?
Shake banana |Shake Capsuni | Shake Vanilie | Shake Ciocolata
♥ NOTA: Membrii cu cont in Club Farmasi beneficiaza de
REDUCERE 30%-50% fata de pretul afisat pe site si in catalog.
Reducerea se obtine INDIFERENT de valoare comenzii, la toate produsele
Click pe buton pentru a creea cont de membru si a avea reducere plus alte beneficii! Contul nu implica nici o obligatie din partea Dvs.