Parteneri

Daca doriti sa va inscrieti ca reprezentant Farmasi Romania atunci va asteptam sa va inscrieti pe situl firmei leader-Romania.ro . Compania Farmasi si-a deschis portile la noi in tara in 2019 si a intrat pe piata vanzarii directe de produse, prin recomandare. Farmasi este cunoscuta ca fiind o firma de top in domeniul cosmeticelor si a produselor de Make-up precum si a produselor de ingrijire persoanala.
Produsele sale sunt de top pe piata araba acolo unde traditia in utilizarea cosmeticelor impune pe piata doar producatori de make-up de traditie si cu pigmenti cosmetici de foarte buna calitate. Pe situl nostru veti gasi beneficiile de a fi reprezentant farmasi, veti putea rasfori catalogul Farmasi online pentru anul 2019 precum si veti citi date despre programul si pachetul de bun venit la intrarea ca lider in Clubul Farmasi.
Dupa inregistrarea pe site veti primi SMS cu datele de logare. La plasarea unei comenzi veti primi si Catalogul Farmasi si daca veti opta pentru, veti gasi in colet si pachetul de bun venit cu cele mai importante si mai iubite produse. Va asteptam

Vitamina D (calciferolul)

O alta vitamina liposolubila este vitamina D (antirahitica sau calciferolul), care exista sub mai multe forme.

Provitaminele cele mai importante sunt ergosterolul (provenit din plante) si 7-dehidrocolesterolul (provenit din animale).

Ergosterolul se trasforma prin fotoliza in vitamina D2 (ergocal-ciferolul), iar 7-dehidrocolesterolul in vitamina D3 (calciferol). Povitamina D naturala se gaseste in stratul superior al pielii, iar sub actiunea razelor ultraviolete este transformat in vitamina D activa, calciferol. Dupa o expunere a fetei si a mainilor la soare timp de 15 minute se sintetizeaza 10 micrograme de vitamina D, care asigura necesarul pe o zi.

Principalul rol al vitaminei D consta in reglarea absorbtiei si metabolismul calciului.

Surse alimentare de vitamina D: untura de peste unde se afla impreuna cu vitamina A, ficatul de peste, galbenus de ou, unt, smantana, branzeturi, ciuperci, cacao. Un aport se asigura si prin margarinele vitaminizate.

Deficitul de vitamina D duce la modificari ale absorbtiei calciului si fosforului si ale formarii oaselor (rahitism, osteomalacie) cu toate consecintele acestora.

Excesul in vitamina D dintre semnele clinice se remarca: cefalee (durere de cap), ameteli, greata si voma, constipatie, poliurie (eliminare de urina in cantitate mai mare decat cea normala), polidipsie (sete foarte mare).

Copii cu exces de vitamina D au probleme gastrointestinale (constipatie, greata, varsaturi, anorexie), prezinta intarziere in dezvoltarea staturo-ponderala.

Informatiile editate au caracter general si neexhaustiv de ordin medical, nefiind de natura sa inlocuiasca sub nicio forma asistenta/consultanta medicala de specialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *