Izvor de materii prime cosmetice in frigider/in casa Ouale Se folosesc pe scara larga in ingrijirile cosmetice, da- rita bogatiei lor in vitaminele A, D, B2, B6, E, a continutului in minerale (fosfor, fier, calciu), precum si dato- *.:a lecitinei. Ouale se incorporeaza in numeroase masti -metioe, calitatile lor fiind recunoscute de cei mai rentati specialisti, care le indica pentru toate tipurile de ten. Cerealele Continand mari cantitati de amidon
nutritie
Interzis pana la 3 ani
Stii care sunt alimentele care-i sunt interzise copilului pana la varsta de trei ani? Lista e destul de lunga, dar pentru sanatatea copilului tau ar fi bine sa tii cont de ea. Asadar, pana la 3 anisori, micutul tau are interzis la carne de oaie si porc, nuci, alune, seminte, floricele de porumb, bomboane, jeleuri, guma de mestecat (pot provoca inecarea), mezeluri, cremwursti, margarina, miere, alimente afumate. Pestele poate fi dat
Semintele de floarea soarelui
consumul zilnic al semintelor de floarea-soarelui poate constitui doza necesara de energie? Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate impresionanta de vitamina B si magneziu, substante esentiale pentru mentinerea bunei dispozitii. Astfel, aproximativ 30-40 de grame de seminte de floarea-soarelui contribuie cu succes la atenuarea stresului, a starilor depresive si a oboselii.
Usturoiul pentru sanatate
Trebuie sa zdrobesti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sange). Alicina este enzima din usturoi care impiedica formarea trombilor de sange. Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo, Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit intreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul isi pastreaza efectul anticoagulant mult mai mult
Varza – sursa naturala de vitamine
Varza – leguma cu foarte putine calorii (25 calorii/100 gr.) este cunoscuta inca din antichitate, grecii dandu-i multe proprietati medicinale. Pe piata de la noi se gasesc patru tipuri de varza: varza alba, varza rosie, varza creata si varza de Bruxelles. Ea isi pastreaza multe din calitatile sale indiferent de forma in care este consumata (cruda, fiarta, acra). Printre vitaminele pe care le contin frunzele de varza se numara vitamina
Sucuri de fructe in tratarea unor afectiuni
Suc de caise – indicat in cazurile de astenii fizice si psihice, de anemie si in cazurile de convalescenta. Suc de ananas – indicat in cazurile de insuficiente digestive, de crestere si in convalescente; este un bun diuretic. Suc de cirese – este remineralizant, depurativ, antireu-matismal. Suc de lamaie – indicat in cazurile de ulcer gastric. Suc de fragi – reglementeaza sistemul nervos. Suc de zmeura – indicat in reumatisme,
Atentie la plantele medicinale!
In general, copiii nu agreeaza plantele medicinale. Desi acestea sunt considerate suplimente alimentare, se folosesc ca medicamente. De altfel, luand Echinacea pentru a va proteja de o raceala este cam acelasi lucru cu a lua un antihistaminic sau decongestionant. Exista multe persoane care cred ca produsele obtinute din plante nu fac rau copiilor. Nu este chiar asa. Din cauza ca plantele sunt suplimente alimentare, ele nu trebuie supuse acelorasi reguli
Cum se fac branzeturile
Pentru a obtine 10 kg de branza tare este nevoie, in medie, de 100 de litri de lapte. Procesul prin care aceasta se obtine are anumite principii de baza dar prezinta o mare varietate, concretizata in marea varietate a branzeturilor. Laptelui i se adauga acid lactic sau anumite culturi de bacterii precum si cheag, pentru fermentare si coagulare. Dupa coagulare, in cele mai multe cazuri, zerul este separat prin scurgere.
Maslinele sunt 100% naturale? Nu toate
De multe ori avem senzatia ca am ales alimente naturale, fara E-uri sau alte substante daunatoare. Ca de exemplu maslinele. Afla ca nu sunt chiar asa de naturale cum credeai, ci mai contin o serie de stabilizatori si acidifianti, cum ar fi gluconatul de fier (E579), acidul lactic (E270), fero lactat (E585), gluconatul de fier (E579). Incearca sa eviti pachetele de masline pe care precizeaza “masline negre innegrite prin oxidare”
de-sanatate
Murele contin saruri zaharuri, pectine, saruri minerale (bogate in potasiu, calciu, fosfor si magneziu), celuloza, provitamina A, vitaminele: Bl, B2, B6, acid pantotenic, vitamina PP, C s.a. Sunt considerate un bun intaritor al organismului, tonifica ficatul si dreneaza vezica biliara. Frunzele de mur au efect antidiareic, antiseptic, tonic si antiinfiamatoriu. Infuzia din frunze de mur se foloseste cu succes in caz de diaree, gastroenterite, colite – pe cale interna; in