conţinutul paginii

Poate nu stiai despre branzeturi…

Parmezanul este unul dintre felurile de branza tari. Laptele muls seara se smantaneste a doua zi si se amesteca cu laptele integral muls dimineata. Se incalzeste la 35 de grade intr-un ceaun de cupru, amestecand usor.

Parmezanul este cunoscut ca sortimentul de branza cu cel mai mare procent de proteine din lume: 36. Brie si Camembert sunt branzeturi din categoria celor moi. Specifice pentru ele sunt consistenta untoasa si stratul de mucegai fin de deasupra, cu iz de amoniac.

Viata acestor doua feluri de branza este scurta dar glorioasa. Se maturizeaza repede, gustul optim dureaza doua-trei zile, dupa care amoniacul pune stapanire pe ele.

Daca toate branzeturile de mai sus necesita un anumit timp de maturare, exista si tipuri de branza care isi incep cariera pe piata in stare proaspata.

Mozzarella este una dintre ele. in mod traditional, aceasta se prepara din lapte de bivolita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *